Sain viimein aikaiseksi laittaa kokonaiskuvan perunakapasta. Takaseinässä näkyy pahasti tuo halkeama. Siihen pitää kehitellä joku ratkaisu, esim. hylly, joka peittäisi sen.
Kiulujen jälkeen seuraava esine on rukki, jonka tein jo kevättalvella. Siihen on käytetty vaneria, cocktailtikkuja ja puurimaa, josta jalat on "sorvattu" viilalla. Cocktailtikkujen päässä oli jo valmiiksi kaiverrettu kuvio, ettei niille sentään tarvinnut tehdä mitään. :)
Katsoin mallia valokuvasta, enkä ole ihan kaikkia pikkutarvikkeita rukkiin tehnyt ( pyörä kyllä pyörii, mut ei polkemalla), enkä kyllä niistä mitään ymmärräkään, kun en ole rukkia käyttänyt. Valmiitakin minirukkeja näkyy olevan kaupan. Periaatteeni on kuitenkin tehdä kaikki mahdollinen itse, esimerkiksi tänne kappaan ei tule mitään valmiina ostettua. Tuominotkoon olen joitain ihania esineitä hankkinut, mutta se onkin sellainen harjoituskappale 1:12-kokoisesta talosta. Uusi talo on suunnitteilla lähivuosina, nyt rakentelen sinne sisustusta etukäteen.

1667168.jpg

Kuvissa rukki molemmin puolin. Tuo "kepin" (kiinni rautalangalla pyörässä) yläosa on ylösalaisin, huomasin vasta kun olin liimannut sen enkä viitsinyt irrottaa. Väri on peräisin mahonkipetsistä.
1667237.jpg


1634171.jpg
Kappaan on tarkoitus laittaa valot, ainakin yksi öljylamppu sinne tulee, ja siihen sähköt.