Koska Villa Pupulaan ei ole enää tulossa juuri mitään uutta, aloitan tässä blogissa uusimman projektini esittelyn. Tämä on myös 1:24 -kokoinen, joten soveltuu parhaiten tänne Pupulan blogiin. En viitsinyt ihan omaa blogia tälle perustaa.

Kuvan perunakappa on peräisin vuodelta 1875. Se on ollut kotitilallani käytössä vuosikymmeniä. Käytin sitä lapsena korokkeena, kun nousin puuhevosteni selkään. Yllättäen viime talvena keksin tehdä siitä roomboxin. Pesun jälkeen se kuivui ja pohjassa ollut rako leveni entisestään, joten jouduin tilkitsemään sen. Lopputulos ei ole kovin nätti, ja koitankin peittää raon jollakin esineellä.

1634210.jpg

Ensimmäinen esine kappaan on uuni. Katselin vanhoja talonpoikaishuonekaluja antiikkikirjoista, ja käytin mallina uunien kuvia. Rungon tein vanerista (9mm) liimaamalla erimallisia paloja yhteen. Aluksi tein uunin osat pahvista, sitten vasta vanerista. Tiilet leikkasin käsintehdystä paperista (Tiimarista), samoin katto-osan rappauksen. Maalasin tiilet vielä tavallisella seinämaalilla.

1634146.jpg1634152.jpg1634150.jpg

Uunin puuosat ovat puurimaa, grillitikkua ja neliörimaa. Koukut on tehty rautalangasta ja liimattu valmiiksi porattuihin reikiin. Kahvipannu on Fimoa ja kahvimylly jäätelötikkua, korujen osia, kultapaperia, sekä nupit grillitikusta sorvatut. Kuvan mylly meni Tuominotkoon, ja Perinnetupaan tulee uusi mylly, josta kuva myöhemmin.

Musta hellan "keittolevy" on 4mm vaneria ja maalattu mattapintaisella akryylimaalilla.

1634163.jpg

Sisäpuolen tiilet maalasin akryylimaaleilla nokisen tiilen näköisiksi. Tein myös vale-uuninluukun takaseinään. Kahvipannun ripustuskoukku on rautalankaa.

Tuvassa on jo muitakin valmiita esineitä, ja laitan niistä kuvia muutama kerrallaan. Ainahan näitä tekee lisää, mutta tämä kuvien laitto nettiin on niin työlästä, ettei kovin usein jaksa tähän ryhtyä. Menee monta tuntia, ennenkuin on valmista. Tässäpä kuitenkin alkajaisiksi nämä. :)

1634317.jpg